КЛИНИКО-СОЦИАЛЬНЫЕ И ДЕМОГРАФИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ БОЛЬНЫХ С ДЕПРЕССИЯМИ В ПРЕДСТАРЧЕСКОМ И ПОЖИЛОМ ВОЗРАСТЕ - Голоденко, Ольга Николаевна (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
За допомогою оригінальної уніфікованої ехспрес-анкети проведений клініко-статистичний аналіз 152 архівних історій хвороб осіб у віці від 45 до 79 років. Серед них із депресивними епізодами різного ступеня виявлення – 40 осіб, із рекурентними депресивними розладами – 112 осіб. Подані демографічні і соціальні характеристики хворим з даними депресивними розладами. Виявлені особливості перебігу депресій у осіб похилого і передстаречого віку