ОСОБЕННОСТИ ПРОЯВЛЕНИЙ ГОСПИТАЛИЗМА У ХРОНИЧЕСКИ ИНВАЛИДИЗИРОВАННЫХ ПАЦИЕНТОВ ОБЩЕПСИХИАТРИЧЕСКИХ ОТДЕЛЕНИЙ - Жигулина, И. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Робота грунтується на результатах дослідження 100 хворих загальнопсихіатричного відділення, страждаючих на шизофренію. Надані характеристики типів госпитализма. Описані види пристосуванної поведінці. Вказана негативна роль довгочасного перебування в умовах психіатричної лікарні.