КОГНИТИВНЫЕ НАРУШЕНИЯ У БОЛЬНЫХ РАССЕЯННЫМ СКЛЕРОЗОМ - Шестопалова, Л. Ф. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (9) (2002): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті наведені результати вивчення порушень когнітивних функцій у хворих на розсіяний склероз. Рівень інтелектуальної продук- тивності хворих представлений слідуючими варіантами: 1) нормативні значення інтелекту; 2) когнітивне зниження різного ступеня тяж- кості, що не досягає ступеня деменції; 3) деменція. Має місце певна залежність між важкістю когнітивних порушень та такими клінічни- ми характеристиками РС як тип перебігу, клінічна форма та активність процесу на момент обстеження