СОЦИАЛЬНЫЕ ФОБИИ В АМБУЛАТОРНОЙ ОБЩЕСОМАТИЧЕСКОЙ ПРАКТИКЕ - Васильева, А. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У роботі представлені попередні результати клініко-епідеміологічного дослідження пацієнтів загальносоматичної поліклініки. Були обстежені 1000 дорослих пацієнтів, котрі ніколи раніше не зверталися за психотерапевтичною чи психіатричною допомогою. У 16,3% пацієнтів були виявлені соціальні фобії різного ступеня виразності. Установлено деякі залежності поширеності соціальних фобій від статевих, вікових і соціальних характеристик обстежених