НЕКОТОРЫЕ МЕДИКО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ КАЧЕСТВА ЖИЗНИ УЧАСТНИКОВ ЛИКВИДАЦИИ ПОСЛЕДСТВИЙ АВАРИИ НА ЧАЭС - Абрамов, Владимир Андреевич; Бурцев, А. К.; Грачев, Рифат Ахметович; Бурцева, Т. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (9) (2002): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
60 учасникiв лiквiдацiї наслiдкiв аварiї (УЛНА) на ЧАЕС були дослiдженi за допомогою двох опитувальникiв якостi життя, шкали суб’єктивного благополуччя та Торонтської алексiтимiчної шкали у порiвняннi з такою ж кiлькiстю здорових респондентiв того ж самого вiку. Встановленi патогенетичнiта саногенетичнi психологiчнi механiзми формування системи самовiдношення та вiдношення до соцiального середовища. Уточнена роль алексiтимiї у формуваннi сприйняття якостi життя у УЛНА на ЧАЕС