МНОГОФАКТОРНЫЙ ПОДХОД К ОЦЕНКЕ ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У ЛИКВИДАТОРОВ ПОСЛЕДСТВИЙ АВАРИИ НА ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АТОМНОЙ ЭЛЕКТРОСТАНЦИИ - Беро, М. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Комплексно вивчено і обстежено 300 учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Було впроваджено клiнiчнi, експериментально-психологічні, електроенцефалографічні, реоенцефалографічні обстеження. Отримані дані сопоставленi зі стресовими і патодінамічними факторами. Розроблено схему розвитку захворювання у ЛНА на ЧАЕС. Отримані дані можуть бути використанi для терапевтичної, реабілітаційної та експертної роботи з цим контингентом хворих.