ПРОФЕССИОНАЛЬНО-ЭТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ДИАГНОСТИКИ ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У ЛИКВИДАТОРОВ ПОСЛЕДСТВИЙ АВАРИИ НА ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АЭС СООБЩЕНИЕ 2 - Абрамов, Владимир Андреевич (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У роботі представлені основні професійно-етичні проблеми, які вирішуются по відношенню до ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Показані труднощі при встановленні причинного зв’язку психічних розладів з дією йонізуючого випромінювання. Розроблено критерії причинного зв’язку основних психічних розладів з участю у ліквідації наслідків ававрії. Показана необхідність удосконалення нормативних актів, що регламентують експертно-діагностичні рішення у цієї категорії хворих.