ОСОБЕННОСТИ СОЦИАЛЬНОГО ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ БОЛЬНЫХ С ДЕПРЕССИЯМИ В ПРЕДСТАРЧЕСКОМ И ПОЖИЛОМ ВОЗРАСТЕ - Голоденко, Ольга Николаевна (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
За допомогоюстандартизованих опитувальників шкали соціальногофункціонування і опитувальника для самооцінки рівня соціальної ізольованості досліджені пацієнти з депресіями в передстаречому і похилому віці. Проведений порівняльний аналіз із групою осіб того самого віку, що ніколи не потрапляли в поле зору психіатрів. Виявлені розбіжності в здатностяхфункціонування в суспільстві і у відчуттях соціальної ізольованості міжхворими на депресію і особами досліджуваного віку, що не мають психіатричної патології