ЛИЧНОСТНО-ОРИЕНТИРОВАННЫЙ ПОДХОД К ПЕРВИЧНОЙ ПРОФИЛАКТИКЕ ПОСТТРАВМАТИЧЕСКИХ СТРЕССОВЫХ РАССТРОЙСТВ В СИСТЕМЕ ОРГАНОВ ВНУТРЕННИХ ДЕЛ - Олефиренко, В. Л.; Омельянович, В. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті, на грунті дослідження репрезентативної вибірки співробітників ОВС, які перебували в надзвичайних ситуаціях (263 пацієнта) та групи співробітників ОВС, які не були під впливом екстремальних стресорів (100 осіб), були розглянуті преморбідні особистісні особливості, яки здібні зіграти як позитивну, так і негативну роль в процесі післястресової адаптації. На базі отриманих результатів були висунуті загальні напрямки профілактики посттравматичних стресових розладів в системі органів внутрішніх справ