ПСИХОЛОГИЧЕСКИЙ ПРОФИЛЬ ЛИЧНОСТИ И ПСИХОСОМАТИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА У БОЛЬНЫХ СИСТЕМНОЙ КРАСНОЙ ВОЛЧАНКОЙ - Синяченко, О. В.; Ермолаева, М. В.; Кривошей, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У хворих на нейролюпус спостерігаються психічні, невротичні, емоційні, пізнавальні та психосоматичні розлади. На психологічний профіль постаті хворих на системний червоний вовчак чинять вплив стать пацієнтів, лихоманковий, суглобовий і антифосфоліпідний синдроми, наявність алопеції, ендокардиту або змін клапанів серця, а також ураження центральної нервової системи, яке впливає на іпохондрію та депресію, але не на конверсійну істерію.