К ВОПРОСУ О КАЧЕСТВЕ ЖИЗНИ БОЛЬНЫХ ХРОНИЧЕСКОЙ ПОЧЕЧНОЙ НЕДОСТАТОЧНОСТЬЮ, НАХОДЯЩИХСЯ НА ЛЕЧЕНИИ ГЕМОДИАЛИЗОМ - Пырков, С. Г.; Выговская, Е. М.; Деменкова, И. И.; Грачев, Рифат Ахметович (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Досліджена якість життя 40 хворих ХНН, що знаходяться на лікуванні гемодіалізом, за допомогою опитувальника якість життя ВООЗ. Отримані дані свідчать про те, що якість життя даної групи осіб визначається не тільки їх соматичним станом, але і у значній ступіні обумовлені впливом психологічних чинників.