НЕКОТОРЫЕ КЛИНИКО-ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ПАЦИЕНТОВ С АФФЕКТИВНЫМИ РАССТРОЙСТВАМИ КОМОРБИДНЫМИ С ХРОНИЧЕСКИМИ СОМАТИЧЕСКИМИ ЗАБОЛЕВАНИЯМИ - Васильева, А. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У роботі представлені результати комплексного експериментально-психологічного дослідження 426 пацієнтів з афективними розладами, які коморбідні із хронічними соматичними захворюваннями, що звернулися в територіальні поліклініки 2-х загальносоматичних лікарень міста Донецька. Виявлено особистісні особливості пацієнтів з афективними розладами в залежності від сфери системної соматичної патології. Вивчені стресостійкістьі рівень соціально-психологічної адаптації пацієнтів з різними видами афективнихрозладів, які коморбідні із хронічними соматичними захворюваннями