ПРОБЛЕМЫ МЕДИКО–СОЦИАЛЬНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ ЛИЦ С ПСИХИЧЕСКИМИ РАССТРОЙСТВАМИ В СОВРЕМЕННОМ ОБЩЕСТВЕ - Подкорытов, В. С.; Батков, В. И.; Чайка, Ю. Ю.; Скрынник, О. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
У статті зроблена спроба цілісного розуміння проблеми медико – соціальної реабілітації. Проаналізовані чинники, що викликають необхідність проводити реабілітаційні заходи. Вказані як традиційні чинники, так і ті що формуються, властиві Україні. Обкреслена предметна область реабілітації. Уточнені її цілі. Особлива увага приділяється необхідності включення в реабілітаційні процесі сім’ї та найближчого оточення пацієнта.