ПАТТЕРНЫ КАЧЕСТВА ПСИХИАТРИЧЕСКОЙ ПОМОЩИ - Абрамов, Владимир Андреевич (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (10) (2003): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті обговорюються різні аспекти якості психіатричної допомоги (ЯПД). Наведені основні компоненти ЯПД та напрями роботи з її підвищення. Підкреслена необхідність реорганізації системи державної статистичної звітності у сфері охорони психічного здоров’я. Представлені методичні та методологічні підходи до розробки лікувальних та діагностичних стандартів, основні етапи розробки діагностичних стандартів