НЕКОТОРЫЕ СИМВОЛЫ ИНТЕЛЛИГЕНЦИИ И БЕЗУМИЯ В ТВОРЧЕСТВЕ В.М.ГАРШИНА И ИХ ЗНАЧЕНИЕ ДЛЯ ВЫРАБОТКИ НОВЫХ КОНЦЕПЦИЙ ПСИХОТЕРАПИИ - Бурцев, А. К.; Бурцева, Т. А.; Грачев, Рифат Ахметович (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (11) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Творчість В.М.Гаршина торкається багатьох тем, типових для сучасності і центрована на проблемі інтелігенції. Однією з причин глибокої кризи морального та нервово-психічного здоров’я інтелігенції є її відхід від церкви. Обов’язковою умовою утворення сучасної національної психотерапії є її православна спрямованість