СХОДСТВО И ОТЛИЧИЕ ПОДХОДОВ РЕЛИГИИ (ПРАВОСЛАВНОЙ ЦЕРКВИ) И НАУКИ В ПОЗНАНИИ ДУШЕВНЫХ БОЛЕЗНЕЙ - Кутько, И. И.; Петрюк, П. Т.; Павленко, В. В.; Панченко, О. А.; Панченко, Л. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (11) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті розглядаються підходи до визначення психіки та психічних розладів в Православній Церкві та науковій психіатрії. Показана психотерапевтична роль релігії в стресових ситуаціях, захист віруючих від невротичних захворюваннь. Приведено аналіз релігії та науки як двох нероздільно зв’язаних сторін або фаз одного і того ж повного акту пізнання психічного здоров’я людини