ОСОБЕННОСТИ СЕМЕЙНОГО СТАТУСА И НЕКОТОРЫЕ СОЦИАЛЬНОПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ БОЛЬНЫХ ПАРАНОИДНОЙ ШИЗОФРЕНИЕЙ, В ЗАВИСИМОСТИ ОТ ПРОДОЛЖИТЕЛЬНОСТИ ЗАБОЛЕВАНИЯ - Денисов, Е. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Було досліджено 120 хворих на параноїдну шизофренію. Показані соціально-демографічні особливості, сімейний статус, умови проживання хворих, відносини між членами родини, соціально-психологічні характеристики. Виявлені порушення у сімейному функціонуванні, дозволять розробитиметоди сімейної реабілітаціїхворих із тривалимплином захворювання