ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ УРЕГУЛИРОВАНИЯ КОНФЛИКТОВ В МЕДИЦИНСКОЙ ПРАКТИКЕ - Абрамов, Владимир Андреевич; Осокина, О. И.; Грачев, Рифат Ахметович (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (11) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті розглядаються передумови і безпосередні причини виникнення конфліктів умедицині. Порушено проблему ятрогенії. Описано психологічні механізми виникнення конфліктів міжлікарем і пацієнтому процесі їхньої взаємодіїі способи їхнього вирішення на досудовому рівні.