ОБ ИНТЕГРАТИВНОМ ПОДХОДЕ К ДИАГНОСТИКЕ ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ - Абрамов, Владимир Андреевич (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (11) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В статті обговорюються питання щодо нозологічного та функціонального діагнозу в психіатрії. Вказані принципові розбіжності між структурно-динамічним (категоріальним) діагнозом захворювання та діагнозомхворого, що віддзеркалює індивідуальний рівень порушень його життєдіяльності. Наведені структура та основні завдання функціонального діагнозу у психіатрії