ВЛИЯНИЕ ПРЕПАРАТА ГЛИЦИСЕД-КМП НА ПОКАЗАТЕЛИ КАЧЕСТВА ЖИЗНИ СТУДЕНТОВ-МЕДИКОВ С ПРОЯВЛЕНИЯМИ ВЕГЕТАТИВНОЙ ДИСТОНИИ - Кричун, И. И.; Пашковский, В. М.; Кричун, И. Я. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (12) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
З метою дослідження якості життя (ЯЖ) студентів-медиків з проявами вегетативної дистонії (ВД) та оцінки ефективності впливу нейротропного препарата Гліцісед-КМП на показники ЯЖ даного контингента хворих обстежено 152 студента медичної академії. У 67,1% обстежених студентів виявлені ознаки ВД. При цьому порівняно зі здоровими студентами (32,9% від загальної кількості обстежених) виявлено вірогідне зниження показників рівня ЯЖ по шкалам RE, EF, EW, SF і GH. Після прийому протягом одного місяця препарату Гліцісед-КМП встановлено вірогідне покращення ЯЖ по шкалам, які стосуються психоемоційної сфери (RE, EW).