ХАРАКТЕРИСТИКА ДВИГАТЕЛЬНЫХ И ПЕРЦЕПТИВНО - ГНОСТИЧЕСКИХ НАРУШЕНИЙ У БОЛЬНЫХ С РАЗЛИЧНЫМИ ТИПАМИ ТЕЧЕНИЯ РАССЕЯННОГО СКЛЕРОЗА - Гант, Е. Е. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (12) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті приведені результати вивчення порушень праксису, гнозису и лічільних функцій у хворих на РС. Використовувався стандартизований набір діагностичних нейропсихологічних методик по А. Р. Лурія з включенням сенсибілізованих проб. Описані виявлені порушення складних форм проізвольної рухомої активності та перцептивних операцій в залежності від типу перебігу захворювання