ОПЫТ ПРИМЕНЕНИЯ СЕРМИОНА В КОМПЛЕКСНОМ ЛЕЧЕНИИ МИГРЕНОЗНЫХ ПАРОКСИЗМОВ У ЛИКВИДАТОРОВ АВАРИИ НА ЧЕРНОБЫЛЬСКОЙ АЭС - Мироненко, Т. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Було проведено клініко-неврологічне обстеження 57 хворих на мігренозні пароксизми при дисциркуляторній енцефалопатії з використанням окремих нейрофізіологічних та біохімічних методів. Встановлено, що розвитку мігренозних пароксизмів сприяють порушення церебральної гемодинаміки, вегетативної регуляції, підвищення агрегаційних властивостей тромбоцитів. Відмічен позитивний вплив серміону на корекцію здобутих гемореологічних та нейро-вегетативних розладів.