ПОСТИНСУЛЬТНАЯ ДЕПРЕССИЯ - Мищенко, В. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (12) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Було обстежено в динаміці 86 хворих через 1,3,6 та 12 місяців після ішемічного інсульту. Прояви депресії були виявлені у 26% обстежених хворих. У більшості хворих депресивний синдром зберігався протягом року. Виявлена залежність тяжкості депресивного синдрому від локалізації інсульту, неврологічного дефіциту та соціального статусу хворих