ЗАКОНОМЕРНОСТИ ФОРМИРОВАНИЯ ЦЕРЕБРОВАСКУЛЯРНОЙ ПАТОЛОГИИ СРЕДИ ЛИКВИДАТОРОВ ПОСЛЕДСТВИЙ АВАРИИ НА ЧАЭС, ПРОЖИВАЮЩИХ В ЭКОКРИЗИСНОМ РЕГИОНЕ УКРАИНЫ - Джоджуа, А. Г.; Грищенко, С. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (12) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проаналізованізакономірності формування цереброваскулярної патологіїї серед ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які мешкають в Донецькій області, за період з 1996 до 2002 рр. Визначені особливості частоти виникнення, поширеності цереброваскулярних захворювань та гіпертонічної хвороби, а також смертності від них даного контингенту населення в залежності від рівня техногенного забруднення навколишнього середовища.