ПСИХОНЕВРОЛОГИЧЕСКОЕ ЗДОРОВЬЕ НАСЕЛЕНИЯ УКРАИНЫ И ЗАДАЧИ ПСИХОНЕВРОЛОГИЧЕСКОЙ НАУКИ И СЛУЖБЫ - Волошин, П. В.; Кутько, И. И.; Дьяченко, Л. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 2 (12) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
В сучасній клінічній медицині найбільш актуальними є судинні розлади головного мозку, розсіяний склероз, інфекційні ураження нервової системи. Психічні та поведінкові розлади внаслідок психічних захворювань та вживання психоактивних речовин набувають не тільки медичного, але і соціального значення. В задачі психоневрологічної науки та служби включаються епідеміологічні дослідження, прийняття державних программ, інтенсифікація лікувально-діагностичного процесу для досягнення кінцевого результату – поліпшення здоров`я людини та якості її життя