О НЕОБХОДИМОСТИ ВКЛЮЧЕНИЯ В ПРЕПОДАВАНИЕ ЧАСТНОЙ ПСИХИАТРИИ НОЗОЛОГИЧЕСКИХ ВОЗЗРЕНИЙ ПРОФЕССОРА ХАРЬКОВСКОГО УНИВЕРСИТЕТА П.А. БУТКОВСКОГО В ЕГО «ДУШЕВНЫХ БОЛЕЗНЯХ» (1834) - Двирский, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Професор Харкiвського унiверситету П.О. Бутковський є автором першого пiдручника по психiатрiї слов’янських країн. Вiн першим втiлив нозологiчний напрямок душевних хвороб та концепцiю сполучених психозiв, що сприяло подальшому развитку психiатрії. Втiлення цих аспектiв у викладання психiатрiї буде сприяти пiдвищенню його якостi.