КАЧЕСТВО ЖИЗНИ БОЛЬНЫХ ЗАВИСИМЫХ ОТ ОПИОИДОВ И ИХ БЛИЖАЙШИХ СОЗАВИСИМЫХ РОДСТВЕННИКОВ - Гапонов, К. Д. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (13) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У статті наведено результати дослідження 16 залежних від опіоїдів осіб і їхніх батьків за допомогою опитувальника J. Mezzіch «Показник якості життя». Встановлено, що показник якості життя і його окремі компоненти адекватно відбивають динаміку процесу формування терапевтичних ремісій у залежних від опіоїдів осіб, а також відносини співзалежності у їх родинах.