ОСОБЕННОСТИ ОЦЕНКИ КАЧЕСТВА ЖИЗНИ ЛИЦ С АЛКОГОЛЬНОЙ ЗАВИСИМОСТЬЮ В ДИНАМИКЕ - Маркозова, Л. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 3 (13) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі вивчення якості життя (ЯЖ) 30 осіб з алкогольною залеж-ністю (АЗ) на різних етапах хвороби виявлені особливості оцінки ЯЖ хвори-ми, їх дружинами, ЯЖ дружин, що допоможе в плануванні прогнозу хвороби, у розробці адекватних схем медикаментозного, психотерапевтичного, проти-рецидивного лікування, у виборі напрямку трудової та соціальної реабілітації, оздоровленню сімей осіб з АЗ.