ОПЫТ ПРИМЕНЕНИЯ ПРЕПАРАТА КЛОПИКСОЛ В ТЕРАПИИ СИНДРОМА ОПИЙНОЙ ЗАВИСИМОСТИ - Лаптев, В. Г.; Блинов, О. Ю. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (13) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Метою данного спостереження було з’ясувати ефективність застосування Клопіксолу (зуклопентіксола) у комплексній терапії найгострішого періоду синдрому відміни опіоідів. Проаналізовано застосування даного препарату у 25 пацієнтів страждаючих опійною залежністю, серед яких превалювали хворі з тривалим стажем захворювання і високою толерантністю до наркотику. В ході спостереження виявлена досить висока ефективність Клопіксолу в купуванні патологічного потягу до наркотику, афективної та психопатоподібної симптоматики, що в сполученні із зручною формою Клопиксол-акуфаз, робить доцільним його застосування, особливо у данної категорії пацієнтів