ОБ ОПРЕДЕЛЕНИИ МОРАЛЬНОГО ВРЕДА ПРИ ПОВРЕЖДЕНИИ ЗДОРОВЬЯ, СВЯЗАННОМ С ИСПОЛНЕНИЕМ ТРУДОВЫХ (СЛУЖЕБНЫХ) ОБЯЗАННОСТЕЙ - Абрамов, Владимир Андреевич; Курлов, В. В.; Абрамов, Алексей Владимирович; Жигулина, И. В.; Кислицкая, И. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 3 (13) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У даній статті аналізується значне збільшення числа судових звертань у медико-соціальні експертні інстанції з приводу визначення моральної шкоди в осіб з ушкодженням здоров’я, зв’язаним з виконанням ними трудових обов’язків. Автори формулюють визначення сумарної величини моральної шкоди. Зроблено висновки про необхідність створення технологічних стандартів, що регламентують визначення моральної шкоди і його ваги у випадках з ушкодженням здоров’я, зв’язаних з виконанням трудових обов’язків