КАЧЕСТВО ЖИЗНИ ПАЦИЕНТОВ С НЕВРОТИЧЕСКИМИ И НЕВРОЗОПОДОБНЫМИ РАССТРОЙСТВАМИ КОМОРБИДНЫМИ С ХРОНИЧЕСКИМИ СОМАТИЧЕСКИМИ ЗАБОЛЕВАНИЯМИ В УСЛОВИЯХ АМБУЛАТОРНОЙ ОБЩЕМЕДИЦИНСКОЙ ПРАКТИКИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Васильева, А. Ю.; Доценко, М. Б. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В роботі представлені дані оцінки якості життя хворих з симптоматичними депресіями, а також роздадами адаптації та соціальними фобіями коморбідними з хронічними соматичними захворюваннями. Проведен аналіз ЯЖ в залежності від виду психоемоційних розладів та від сфери системної соматичної патології. Вивчені задоволенність фізичним і психологічним станом, соціальними відносинами и зовнішним середовищем пацієнтів с невротичними та неврозоподібними розладами коморбидними з хронічними соматичними захворюваннями в амбулаторній загальномедичній практиці.