РОЛЬ ПСИХОЛОГИЧЕСКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ В ПРОГНОЗИРОВАНИИ ИСХОДА НЕРВНОЙ АНОРЕКСИИ - Казакова, С. Е.; Ковалева, Н. В.; Трескач, В. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Обстежено 172 пацієнтки, які страждають на нервову анорексію, з ціллю виявлення факторів, сприяючих прогнозування виходу нервової анорексії та полегшенню вибору адекватної терапії даної патології. Дослідження проводились клініко-психопатологічним та психодіагностичним методами (СМОО, ТАТ). Використання психодіагностичнихметодів не тільки полегшує діагностику нервової анорексії, але й дозволяє прогнозувати варіанти перебігу та виходу даної патології. При наявності аутистичного мислення виходи захворювання найбільш тяжкі. Плин нервової анорексії найбільш сприятливий при наявності «конверсійної п’ятірки», тобто у дисоціативних конверсійних особистостей.