АНАЛИЗ ФАКТОРОВ, СОЧЕТАЮЩИХСЯ С ВОЗНИКНОВЕНИЕМ ТРЕВОЖНОЙ И ДЕПРЕССИВНОЙ СИМПТОМАТИКИ У ЛИЦ МОЛОДОГО ВОЗРАСТА, ОТБЫВАЮЩИХ НАКАЗАНИЕ В КОЛОНИИ-ПОСЕЛЕНИИ - Гавенко, В. Л.; Брагина, К. Р.; Хаустов, М. Н. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 3 (13) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У роботі проведене вивчення факторів, пов’язаних з умовами соціальної ізоляції і строгої регламентації поведінки, що сполучилися з виникненням психогенно-ситуаційних тривожних і депресивних розладів серед осіб молодого віку, що відбувають покарання в колоніїпоселенні. Широка поширеність емоційних відхилень і тривожних або депресивних розладів серед ув’язнених свідчить про необхідність їхнього своєчасного розпізнання і проведення адекватних психопрофілактичних заходів, що стосуються як поліпшення умов утримування, праці і відпочинку засуджених, так і розширення мір, спрямованих на зм’якшення соціально-комунікативної депривації в місцях позбавлення волі