ПСИХИЧЕСКИЕ И ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ФЕНОМЕНЫ, ВОЗНИКАЮЩИЕ У ЛЮДЕЙ, ВОВЛЕЧЕННЫХ В ДЕСТРУКТИВНЫЕ РЕЛИГИОЗНЫЕ СЕКТЫ - Беро, М. П. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 3 (13) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Вивчені 56 клінічних випадків молодих людей, які підпали під психологічний вплив тоталітарних релігійних сект. Визначені психологічні і психопатологічні феномени, які виникли у цих осіб в наслідок систематичного впливу релігійного оточення. Запропоновані механізми проведення лікувальних заходів.