ПОКАЗАТЕЛЬ КАЧЕСТВА ЖИЗНИ И ПОДДЕРЖИВАЮЩАЯ ТЕРАПИЯ БОЛЬНЫХ С АЛКОГОЛЬНОЙ ЗАВИСИМОСТЬЮ - Минко, А. И.; Линский, И. В.; Бараненко, А. В.; Шалашов, В. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 4 (14) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
У представленому огляді подано різні аспекти проблеми якості життя осіб, залежних від алкоголю. Зокрема розглядаються питання взаємозв’язку між рецидивами зловживання алкоголем, критеріями підтримуючого лікування і показником якості життя залежних від алкоголю осіб. Вивчення якості життя в цій субпопуляції може підвищити ефективність лікування і дати відповіді на питання, зв’язані з проблемою застосування біомедичної етики в наркології. Сьогодні дослідження, у яких якість життя використовується як критерій ефективності й адекватності лікування станів алкогольної залежності, одиничні