СТРУКТУРА НЕПСИХОТИЧЕСКИХ ПСИХИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ У БОЛЬНЫХ ХРОНИЧЕСКИМ ЛЕЙКОЗОМ И ИХ КОРРЕКЦИЯ - Побережная, Наталья Викторовна (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 4 (14) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Проведено клініко-психопатологічне та психологічне дослідження хворих хронічним лейкозом з метою виявлення непсихотичних психічних розладів у хворих хронічним лейкозом. Виділена структура початкових проявлень, а також клінічно окреслених форм психічних розладів при цій патології та основні синдроми: астенічний, астено-депресивний, астено-невротичний у сполученні з вегетативними розладами. Розглянуті принципи психотерапії непсихотичних психічних розладів у хворих хронічним лейкозом. Зроблені акценти на клінічні проявлення хронічного лейкозу при виборі методики психотерапевтичного впливу. Подано результати аналізу ефективності проведених лікувальних заходів.