ДЕПРЕССИВНЫЕ СОСТОЯНИЯ В КЛИНИКЕ АЛКОГОЛИЗМА - Рымарь, И. Б.; Закревский, А. П.; Цыба, И. В.; Медведева, Е. В.; Рымарь, В. В.; Закревская, Е. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Досліджено 240 хворих на алкогольну залежність: першої стадії – 96 чол. (40% випадків), другої стадії – 144 людини (60%випадків) та тривалістю захворювання більш 5 років. Усі хворі збережені в соціально-психологічному плані. По результатам об’єктивного клінікопсихопатологичного дослідження й суб’єктивної самооцінки хворими свого стану виявлені особливості депресивних проявів у клініці алкоголізму.