ОЛАНАЗАПИН, КЛОЗАПИН И ЭЛЕКТРОСУДОРОЖНАЯ ТЕРАПИЯ В ЛЕЧЕНИИ РЕЗИСТЕНТНОЙ ШИЗОФРЕНИИ: ЭФФЕКТИВНОСТЬ И БЕЗОПАСНОСТЬ - Студзинский, О. Г.; Мангуш, Т. Н.; Обметица, А. А.; Бурцева, Н. В.; Судья, Д. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 4 (14) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Під час чотирьохтижневого дослідження були обстежені 43 пацієнта, хворі на резистентну шизофренію. 16 пацієнтів на протязі 4 тижнів отримували монотерапію оланзапіном (Зіпрекса® Eli-Lilly) у дозі 5 – 15 мг на добу, 12 пацієнтів отримували монотерапію клозапином у дозі 75 – 600 мг на добу, 15 пацієнтів отримували клозапин у дозі 75 – 600 мг на добу разом із біполярною електросудомною терапією через день (4 – 8 сеансів на курс терапії). Ефективність терапії оцінювалась за шкалами CGI та PANSS до початку терапії, на 7, 14, 21 та 28 дні лікування. Структура побічних ефектів оцінювалась за шкалою UKU.