ИЗУЧЕНИЕ ПСИХОЛОГИЧЕСКИХ ОСОБЕННОСТЕЙ И СТЕРЕОТИПОВ ПОВЕДЕНИЯ КАК ФАКТОРА РИСКА ИШЕМИЧЕСКОЙ БОЛЕЗНИ СЕРДЦА В СВЯЗИ С ЕЕ ПРОФИЛАКТИКОЙ - Беро, С. Я.; Блакитная, Л. А.; Цыганок, Т. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 4 (14) (2004): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Робота присвячена виявленню психологічних факторів ризику ішемічної хвороби серця у чоловіків середнього віку. Виявлен ряд психологічних особливостей, характерних для хворих різними формами ішемічної хвороби серця, а також передбачено зв’язаних з розвитком захворювання у чоловіків у середньому віці в майбутньому. Одержані дані свідчать про те, що в психологічному плані інфаркт міокарда і ІХС з’являються відмінними синдромами.