ПСИХОТЕРАПЕВТИЧЕСКАЯ КОРРЕКЦИЯ СУПРУЖЕСКОЙ ДЕЗАДАПТАЦИИ ПРИ АДНЕКСИТАХ - Носкова, О. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Проведене дослідження 140 подружжів, у якихжінки хворіли на хронічний аднексит. На основі системно-структурного аналізу виявлена роль соматогенних, психогенних, соціогенних та негативних соціально-психологічних чинників в розвитку подружньої дезадаптації при хронічному аднекситі у жінки, знайдено зміни особистості та міжособистісних відносин, визначені клінічні форми подружньої дезадаптації та розроблена система психотерапевтичної корекції, оцінена її ефективність