НАРУШЕНИЯ ПСИХИЧЕСКОГО ЗДОРОВЬЯ У ЧЛЕНОВ СЕМЕЙ БОЛЬНЫХ С АФФЕКТИВНОЙ ПАТОЛОГИЕЙ - Ряполова, Татьяна Леонидовна; Осокина, О. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
Дані попереднього дослідження методикою SCL-90-R членів 23 родин хворих із афективними розладами показують достатньо високий ступінь негативного впливу психічного розладу у одного з її членів із формуванням депресивних, тривожних, ворожих, соматоформних, обсесивних та інших порушень у інших, раніше здорових членів родин