СОЦИАЛЬНО-ДЕМОГРАФИЧЕСКИЕ И КЛИНИКО-ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКИЕ ПОКАЗАТЕЛИ СНИЖЕНИЯ КАЧЕСТВА ЖИЗНИ ПРИ АЛКОГОЛЬНОЙ ДЕПРЕССИИ - Сосин, И. К.; Гримблат, С. О.; Сайков, Д. В. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
На підставі інтегрального аналізу літературних джерел та багатофакторного обстеження 116 хворих на алкогольну залежність дана всебічна соціально-демографічна та клініко-психопатологічна характеристика алкогольної депресії у ракурсі її негативного впливу на якість життя пацієнтів. Показано, що депресивні порушення уявляють собою суттєву перешкоду до реалізації програми психокорекційної переорієнтації особистості пацієнта на тверезість з метою ініціації його мотивацій щодо створення гідної якості приватногожиття