ФОРМИРОВАНИЕ И ФУНКЦИОНИРОВАНИЕ СЕМЬИ ПРИ СОМАТИЗИРОВАННОМ РАССТРОЙСТВЕ У ЖЕНЩИН - Писаная, Н. Р. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
На основі обстеження 125 подружніх пар з соматизованим розладом у жінки і сексуальною дезадаптацією виявлено порушення формування сім’ї та виконання її функцій при цій патології, а також значущість сімейних функцій для подружжя. Аналіз проведено за 14 функціями сім’ї. Показано взаємозв’язок первинної та вторинної сексуальної дезадаптації подружньої пари зі значущістю і виконанням функцій сім’ї та значення цих зв’язків для успішної психотерапії порушення сексуальної адаптації подружжя при соматизованому розладі у жінок