ПРИНЦИПЫ ПСИХООБРАЗОВАТЕЛЬНОЙ ТЕРАПИИ БОЛЬНЫХ ПАРАНОИДНОЙ ШИЗОФРЕНИЕЙ В УСЛОВИЯХ ПСИХИАТРИЧЕСКОГО СТАЦИОНАРА - Денисов, Е. М. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (15) (2005): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Нами використовувалася у 25 хворих на параноїдну шизофренію техніка психоосвітньої психотерапії, яка була заснована на навчальних та психоосвітних підходах. Нами досліджувалася ефективність психоосвітньої терапії, вплив на рецидив захворювання, якість життя та соціальне функціонування. Оцінку ефективності психоосвітньої психотерапії вивчали за допомогою шкали загального клінічного враження (CGI-I), якості життя за допомогою шкали ВООЗ ЯЖ-100, соціальне функціонування за допомогою шкали соціального функціонування в різноманітних сферах Зайцева В.В. В ході лікування була показана висока ефективність психоосвітньої терапії та був виявлений позитивний вплив на численні сфери якості життя та соціального функціонування