АНАЛИЗ СЕМЕЙНОЙ ТРЕВОГИ В СЕМЬЯХ БОЛЬНЫХ С АФФЕКТИВНЫМИ РАССТРОЙСТВАМИ - Ряполова, Татьяна Леонидовна (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (15) (2005): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Представлено результати дослідження 17 хворих на афективні розлади та членів їхніх родин. При підвищеному рівні сімейної тривоги у всіх хворих на депресію (17 осіб) у нуклеарних родинах (10) у чоловіків наявною була лише сімейна напруга, а у батьківських родинах (7) – підвищення як суммарного показника сімейної тривоги, так і окремих ії складових. Порівняння отриманих результатів із комунікативними особливостями у родинах дозволяє припустити взаємозв’язок між сімейною тривогою у батьківських родинах та депресивними розладами у досліджуваних хворих.