СЕКСУАЛЬНЫЕ РАССТРОЙСТВА У ЖЕНЩИН КАК ОТДАЛЕННЫЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ИЗНАСИЛОВАНИЯ - Шаповалова, Н. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (16) (2006): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
На основі обстеження 150 жінок, які зазнали у дитячому чи підлітковому віці сексуального насильства, виявлено наявні у них первинні порушення сексуального здоров’я у формі сексуальної дисфункції та дезадаптації. Описано клінічні прояви цих форм, показано роль у їх генезі психотравми, отриманої у результаті насильства