ПОЛОВОЕ РАЗВИТИЕ ПОДРОСТКОВ С МОЗГОВОЙ ДИСФУНКЦИЕЙ И ФОРМИРОВАНИЕМ ОРГАНИЧЕСКОГО РАССТРОЙСТВА ЛИЧНОСТИ ВОЗБУДИМОГО КРУГА - Даценко, И. Б. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (16) (2006): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Під час обстеження 175 підлітків з мозковою дисфункцією і формуванням органічного розладу особистості збудливого типу виявлено порушення статевого розвитку, переважно передчасний розвиток. Зроблено висновок про необхідність організації диспансерного спостереження підлітків з перинатальними чинниками ризику розвитку вказаної патології та розробки системи психокорекції, спрямованої на реабілітацію хворих та їх адаптацію у сім’ї й суспільстві