ДИНАМИКА ПСИХОПАТОЛОГИЧЕСКОЙ СИМПТОМАТИКИ У БОЛЬНЫХ ПАРАНОИДНОЙ ШИЗОФРЕНИЕЙ С ТЕРАПЕВТИЧЕСКОЙ РЕЗИСТЕНТНОСТЬЮ В ПРОЦЕССЕ ЛЕЧЕНИЯ МЕТОДОМ КРАНИОЦЕРЕБРАЛЬНОЙ ГИПОТЕРМИИ - Романова, А. А. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; № 1 (16) (2006): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Було обстежено 100 хворих на параноідну шизофренію з терапевтичною резистентністю, в лікуванні яких використовувався метод гібернації і краніоцеребральної гіпотермії (КЦГ) для подолання резистентності. Динаміка психопатологічної симптоматикі оцінювалось по шкалі PANSS та шкалі параноідного хворого. Рекомендовано широке використання даного метода КЦГ з метою подолання терапевтичної резистентності у хворих на параноідну шизофренію.