ОСНОВНЫЕ СФЕРЫ И КРИТЕРИИ ОЦЕНКИ ЭФФЕКТИВНОСТИ МЕДИКОСОЦИАЛЬНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ БОЛЬНЫХ С ПСИХИЧЕСКИМИ РАССТРОЙСТВАМИ - Абрамов, Владимир Андреевич; Ряполова, Татьяна Леонидовна; Жигулина, И. В.; Абрамов, Алексей Владимирович; Путятин, Г. Г. (Журнал психиатрии и медицинской психологии, 2023)
В статті представлено сучасні погляди на концепцію медико-социальної реабілітації хворих на психічні розлади. Вони передбачають інтегративний (біопсихосоціальний) підхід до пациєнта. Авторами виділено основні сфери для оцінки ефективності медико-соціальної реабілітації. Розроблено індикатори ефективності та якості допомоги на етапах медичної, психологічної та соціальної реабілітації. Вони повинні бути покладені в основу стандартизації різних етапів медико-соціальнії реабілітації хворих на психічні розлади.