АУТОАГРЕССИВНЫЕ ПОСТУПКИ ПРИ ОТДЕЛЬНЫХ ПСИХИЧЕСКИХ ЗАБОЛЕВАНИЯХ У ЖИТЕЛЕЙ СЕЛЬСКОЙ МЕСТНОСТИ - Поддубко, Е. Н.; Вовк, И. Л.; Белостоцкая, Ж. И. (Журнал психиатрии и медицинской психологии; No 1 (17) (2007): ЖУРНАЛ ПСИХИАТРИИ И МЕДИЦИНСКОЙ ПСИХОЛОГИИ, 2023)
Найбiльш суiцiдогенними у Харкiвському сiльському регiонi виявлено захворювання пов’язанi зi зловживанням алкоголю, депресивнi розлади та шизофренiю. Низька виявляємість аутоагресивних дій у психічно хворих на селі може свідчити про недостатньо ефективну амбулаторну допомогу, віддаленість спеціалізованої та відсутність кваліфікованої допомоги, невчасність звертання до медичного працівника